Trouwambtenaar

Met heel veel plezier werk ik als BABS voor de gemeente Hoogeland. Daarnaast mag ik landelijk huwelijken voltrekken, mits de desbetreffende gemeente hier toestemming voor geeft. Ik ben door de rechtbank beëdigd voor onbepaalde tijd.

Jullie verhaal

Tijdens de ceremonie breng ik jullie persoonlijke verhaal met diepgang, luchtigheid en niet te vergeten: humor.

Om dit te kunnen realiseren, kom ik kort voor het huwelijk naar jullie toe voor een kennismakingsgesprek. Ik stel vragen over jullie leven, liefde, relatie en over de mensen die voor jullie belangrijk zijn. Samen kunnen we ook op zoek naar een passende vorm voor een herdenkingsmoment, indien er mensen zijn die er door wat voor oorzaak dan ook niet bij deze voor jullie zo belangrijke dag aanwezig kunnen zijn. Afhankelijk van jullie wensen en hun mogelijkheden kunnen (jullie) kinderen een rol vervullen in jullie trouwceremonie.

Graag geef ik jullie de ruimte om zelf te verwoorden waarom je voor elkaar kiest. Als jullie dat te spannend vinden om elkaar op zo’n intiem moment toe te spreken, dan kunnen jullie mij een brief mailen. Goed voorbereid lees ik die namens jullie voor, zodat je dit bijzondere “geschenk” van en voor elkaar lekker ontspannen kunt genieten.

Jullie locatie, jullie ceremonie

Op een door jullie gekozen trouwlocatie verzorg ik een mooie en persoonlijke ceremonie. Geen standaard verhaal, maar een op jullie leven geschreven speech. Kenmerkend voor mijn werkwijze is een ontspannen sfeer waarbij ruimte is voor een lach en een traan.

Willen jullie niet trouwen op een officiële trouwlocatie, maar op een andere locatie of niet op een doorsnee tijdstip? In veel gemeenten is hier geen mogelijkheid voor, terwijl trouwen in bijvoorbeeld jullie eigen tuin of andere persoonlijke locatie zo enorm leuk kan zijn. In zo’n geval kunnen jullie overwegen om op een eerder moment voor de wet te trouwen. In veel gemeenten kan dat (bijna) gratis op de doordeweekse ochtend. Later verzorg ik, op de dag en locatie die jullie willen, een ceremonieel huwelijk. Een mooie persoonlijke trouwceremonie, waarin aktes worden getekend en waarin jullie natuurlijk volmondig “ja” zeggen. De status hiervan is gelijk aan trouwen in de kerk. Jullie gasten zullen aan mij niet merken dat het niet een wettelijk trouwmoment is.

Als jullie trouwceremonie zo vorm krijgt dat jullie en de mensen om jullie heen ervan gaan stralen, is mijn missie geslaagd.

Meer informatie

Wil je meer weten over wat ik voor jullie kan betekenen op jullie trouwdag, neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek!